RedStar Passion bruschetta

RedStar Passion bruschetta

< Terug
20 minuten 6 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

1 stokbrood
250 g RedStar Passion tomaatjes
¼ ui
2 tenen knoflook, 1 fijngehakt en 1 doorgesneden
1 tl verse basilicum
1 tl gedroogde oregano
1 snufje zout
1 mespuntje gemalen zwarte peper
250 g mozzarella, in stukjes door tomatenmengsel
Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwijder de zaden uit de tomaatjes en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de ui fijn. Hak 1 teen knoflook fijn en snijd 1 teen knoflook doormidden. Meng de tomaat, ui, fijngehakte knoflook, basilicum, oregano, zout en peper grondig. Dek het mengsel af en zet het in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Snijd het stokbrood diagonaal in 12 plakken. Verdeel het brood over een bakplaat en rooster het in de oven tot het goudbruin is. Wrijf de plakken aan een kant in met een doorgesneden teen knoflook en sprenkel er een beetje olijfolie eroverheen.

Verdeel het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood en beleg deze vervolgens met plakjes mozzarella. Schuif de bakplaat in de oven en bak het tot de kaas smelt en zich over de tomaat verspreid (ong. 5 minuten). Direct serveren.

Tip: ontvel de tomaten eerst. Breng ruim water aan de kook in een pan. Plaats de tomaten ongeveer 1 min in kokend water om ze makkelijk te kunnen pellen. Giet af en spoel ze af met koud water. Pel, verwijder de zaden en hak ze grof.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews