Tomaat, yoghurt en specerijen

Tomaat, yoghurt en specerijen

< Terug
45 minuten 4 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

Ingrediënten:
• 16 rode cherrytomaatjes (ik gebruik Redstar)
• citroen balm cress
• 250 ml yoghurt
• 50 gr zachte boter
• 150 gr witte basterdsuiker
• 50 gr bloem
• 50 amandelpoeder
• 3 kaneelpijpen
• 1 vanillepeul
• 4 steranijs
• 10 kardemompeulen
• 1 el korianderzaad
• 1 el venkelzaad
• 4 jeneverbessen
• 200 gr suiker
• zout

Recipe of chef Niven Kunz & RedStar

Huh, wat doet die tomaat in mijn toetje? Ook in desserts verwerk ik graag groenten. Ik vind het leuk om zo een beetje verwarring te creëren. Het suikerwater met de specerijen vormt als het ware een kruidenjus voor de yoghurt en tomaat.


Nodig:
• ijsmachine
• bakpapier
• bakplaat

Bereiding:
Specerijensiroop
Los suiker op in 200 milliliter water en voeg alle specerijen toe. Laat 2 uur trekken op een warme plek met een deksel op de pan. Laat afkoelen.

Cherrytomaatjes
Maak een kruis aan de boven- en onderkant van de tomaatjes. Dompel enkele seconden in gezouten kokend water. Schep direct over in ijswater. Pel de velletjes van de tomaten. Marineer ze minstens 2 uur in de specerijensiroop.

Yoghurtsorbet
Verwarm 4 eetlepels yoghurt en los er 100 gram witte basterdsuiker in op. Meng met de rest van de yoghurt. Draai in de ijsmachine tot sorbet.

Crumble
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng 50 gram witte basterdsuiker met bloem en amandelpoeder en kneed de zachte boter erdoor. Spreid uit op bakpapier en bak 15 minuten in de oven tot het goudbruine en krokante kruimels zijn.

Presentatie:
Plaats 4 gemarineerde cherrytomaatjes in het midden van het bord. Maak met een lepel een quenelle van de yoghurtsorbet en plaats deze ernaast. Strooi hier wat van de crumble over. Garneer met citroen balm cress.

Wijntip:
Mildzoete, fijne wijn uit Duitsland. Vaak is een eenvoudige riesling feinherb van een topproducent al een goede combinatie. Fritz Haag uit de Moezel maakt een erg mooie.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews