Tomaten gebakje van bladerdeeg met garnaaltjes

Tomaten gebakje van bladerdeeg met garnaaltjes

< Terug
20 minuten 4 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

4 plakjes bladerdeeg, 10x10 cm diepvries
250 g Blossom tomaten, gewassen en gehalveerd
150 g roze garnalen
blaadjes van 2 takjes verse dragon
1 bosui, in dunne ringetjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout
20 g  frisee sla melange


Benodigdheden:
lage bakvormpjes van ca. 8 cm doorsneden
bakpapier & 1 pak ongekookte rijst

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed vier deegvormpjes met een plakje bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg op elk een bakje wat bakpapier en vul de bakjes met rijst zodat het bakpapier op zijn plaats blijft liggen.  Schuif ze in de oven en bak voor 5 minuten. Verwijder het bakpapier met de rijst en bak de vormpjes nog 5-10 minuten, tot goudbruin en gaar. Schep ondertussen de tomaatjes om met de garnalen, de dragon en bosui, de olie en citroensap, in een schaal. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Haal de vormpjes uit de oven en het deeg uit de vormpjes. Plaats elk deegbakje op een mooi bordje en verdeel de sla over de bakjes. Schep tot slot het mengsel met de tomaten en garnalen erin. 

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews