Looye Kwekers en RedStar gaan zelfstandig verder

Fusie RedStar Looye

  Geen overeenstemming over zeggenschap


Het voorgenomen samengaan van Looye Kwekers en RedStar gaat niet door. Na intensieve gesprekken is geen overeenstemming bereikt over de zeggenschap tussen de aandeelhouders van beide familiebedrijven.

Op 5 juli 2018 maakten beide bedrijven bekend het voornemen te hebben tot een samengaan, op basis van een op 3 juli 2018 ondertekende gezamenlijke intentieverklaring. Beide bedrijven betreuren dat het voorgenomen samengaan geen doorgang vindt.

Jos Looije, namens Looye Kwekers: “Het is erg jammer dat onze bedrijven niet samengaan, aangezien er voordelen aan zouden zitten voor de bedrijven zelf en de klanten. We gaan uit elkaar met respect. Looye Kwekers gaat nu verder als een sterk, zelfstandig bedrijf met een mooie toekomst en een heldere lange termijnvisie. Met onze sterke merktomaten, focus op smaak, lange termijnvisie en goede mensen gaan we vol ambitie de komende jaren verder om consumenten de meest smaakvolle tomaten te leveren.”

Cor van der Kaaij, namens RedStar: “Het is jammer dat de samenwerking geen gestalte heeft gekregen, omdat beide bedrijven goed bij elkaar passen en elkaar uitstekend aanvullen. Ondanks de kansen die beide bedrijven zien, hebben we er allebei voor gekozen om op respectvolle wijze onze eigen weg te gaan. We gaan door met ons mooie zelfstandige bedrijf met zeer gedreven werknemers aan het verder bouwen van onze bekende sterke merken zoals ‘RedStar Romantic’ en ‘RedStar Red Desire’ op weg naar een mooie toekomst. RedStar streeft naar een constant hoge kwaliteit.”

Over Looye Kwekers
Het is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van lekkere en smaakvolle tomaten. Wij willen het beste. Met goede mensen. Met waardevolle relaties. We zijn smaakmakers. Genieten geven we met veel plezier door aan anderen. Dat maakt ons trots. Dit hebben wij samengevat in "De smaak te pakken!".

Over RedStar
RedStar is dé totaalspecialist op het gebied van hoogwaardige kwaliteit smaaktomaten.  Als totaalspecialist teelt, verpakt en verkoopt RedStar jaarrond pure smaaktomaten in het segment onder de 30 gram. RedStar denkt mee met de klant om samen te werken en te inspireren naar de consument toe, op het gebied van marketing, verpakking, schapposities en Category Management.

Voor nadere informatie over het niet doorgaan van het samengaan:
Ariën Stuijt
Hill+Knowlton Strategies
020-4044707
Arien.stuijt@hkstrategies.com